maandag 6 februari 2012

De dagen dat we weg waren....


Het is even geleden. En toen we weer in onze guesthouse waren heeft onze wi-fi heeft besloten een paar dagen vrij te nemen. Vandaar pas nu weer nieuws. Donderdagochtend zijn we vertrokken naar Tekkady of Kumily, het eerste dorpje van de provincie Kerala. Een reis van zo´n goei 6 uurtjes. Ne heerlijke picknick gehad met boterhammetjes die onze kookvrouwtjes gemaakt hadden.

Daarna check inn in ons hotel, High(Lees Low) Range Residence, voor 2 nachten. Holy Moly !!!!!  Om kort te zijn, niet wat we ervan gedacht hadden. Maar hm, hm, ok, Sarah en ik zijn niet van de moeilijksten..... Dus aanpassen was geen enkel probleem. ´s Avonds een voorstelling gezien van traditionele dans en aansluitend (en op vrijwillige basis) ook nog krijgersdansen. Grrrrrrr.... Aansluitend in groep gegeten.

Tijdens onze eerste nacht af en toe een furieze vrouw gehoord, maar ik kon niet thuisbrengen vanwaar het kwam J. Daarbij was het ook nog erg koud tijdens die 2 nachten (sorry Belgen, voor Indische norm) maar de deken die erg lag, no no.... Dus fleeceke aan, en bibberen op een matras van 10 cm, op een lattenbodem die gewoon een houten plank was. We willen niet zeuren maar laten jullie graag genieten van het feit dat we geen flauw Miekes zijn. Prijs van de kamer was 11 euro voor 2 personen, dus wat klagen we dan?

 Ok, om 5u30 begon de iman, even daarna de klokken van de katholieke kerk en 15 minuutjes daarna de muziek van de Hindu tempel. Rustig  genieten, daar waar alle religies in harmonie samen leven. En toen de zakken onder onze ogen goed vol waren mochten we opstaan. Schoon zicht!

Een plekje gezocht om te ontbijten met ons 2. Ook dit was het niet, allez allez. Waar blijft onze luxe? Daarna hebben we een jungle tocht gedaan. De wilde dieren die we gezien hebben waren een inheemse eekhoorn, een arend, een libel, enkele vlinders, een leguaan, termieten, mooie vogeltjes en ten slotte enkele apen met enorm lange staarten. Verder veel verse en ook oude olifantenpoep.... Volgens onze rangers waren de olifanten dichtbij ........ Ondanks dat was het een prachtige wandeling in een overweldigende natuur.
Op zoek naar de olifanten, deze waren vers. Dus ze moeten in de buurt zijn !!!


´s Middags een theeplantage bezocht en een kruidentuin..... Exotique!

´s Avonds in een local family restaurant een heerlijke thali gegeten. Misschien maar goed dat we de keuken niet gezien hebben, maar het was echt lekker.  Voor een kleine 3 euro p.p. waren we voldaan en vooral moe. Vroeg ons bed in, want om 5u30 zouden onze lokale fervente zangers weer alles geven. Iets beter geslapen. Deze ochtend wel heerlijk ontbeten.... Lasi, banana pancakes, toast, fried eggs, coffee, ginger tea, verse  pine apple juice.... 1,5 euro was de schade... Daarna nog wat gaan shoppen en aansluitend richting Madurai, een dorpje van zo´n 3 miljoen inwoners. HUGE!!!!! Enorm veel volk, mijn eerste bezoek aan een Indisch openbaar toilet, dus stress.... Dan richting tempel, daar weer enorm veel volk, prachtige tempel, maar de sfeer was moeilijk te vangen voor mij. Er was zelfs een klein shoppingske.

Terug richting Scad gereden en daar laat aangekomen. Heerlijk terug in ons eigen bedje. Nog een lekkere King Fisher gedronken, fris doucheke genomen en als een roos geslapen.



Zondag 5 februari was een vrije dag voor de groep. Maar niet voor Sarah en mij, een vrije dag in India is niet echt ons ding. Met een klein groepje zijn we naar het uiterst zuidelijke puntje van India gereden,  Kanyakumari, Cape Comorin, een vlotte trip van slechts 2 uurtjes.  Eerst een fort uit 1200 bezocht, aan de kust. Zo mooi, rustig, prachtige stranden maar verboden te betreden.... Jammer he, bij deze temperaturen. Meer dan jammer zelfs.


Na een lunch van 5 euro 10 in een luxe hotel hebben we een ferry genomen naar het Vivekananda Rock Memorial waar de filosoof Vivekananda zich eind 19e eeuw terugtrok . Vanaf dat eilandje opnieuw met de ferry naar een ander eilandje met het standbeeld, 40m., van Thiruvalluvar, de schepper van de Tamilse bijbel.


Hier ook het meest rustgevende van het meest rustgevende. De oerklank AUM, te beluisteren in een meditatieruimte. 

Verder nog het memorial van Ghandi bezocht en de plek waar de 3 oceanen samenkomen, de Indische oceaan, de Arabische zee en de Golf van Bengalen.   Drukte alom, het is natuurlijk ook zondag voor de Indiers.


 De ferry was een hele ervaring. Amai, fantastisch...  Aanschuiven in 2 rijen, mannen en vrouwen, dan uiteindelijk iedereen door elkaar in de zelfde boot met zwemvesten die ze nog van de titanic gekregen hebben. Helaas hebben ze daar ook niet goed gewerkt, dus bidden was de boodschap... We hebben daarna nog 2 keer hetzelfde schuitje genomen en alles is goed gekomen. We zijn weer veilig en wel in onze guesthouse aangekomen en genieten nu maar weer eens van onze KingFisher. Vaste patronen geven toch geborgenheid, nietwaar?



Tot snel,

Liefs,

Nicole en Sarah

1 opmerking:

  1. Dag Nicole
    Groot gelijk dat je geen dag vrijaf neemt. Ge zijt zo een 10.000 KM van uw thuis verwijderd. Dat schept nu éénmaal verplichtingen. Neem uwe vrije dag volgende week maar. Het lijkt ons een hele mooie streek waar ge zijt. (behalve de sanitaire attracties) Het is hier zo een 45° graden kouden hier. Bijzonder koud dus. grtz Rudi en Annick

    BeantwoordenVerwijderen