maandag 30 januari 2012

29 januari

Op zaterdag hebben we in de ochtend een gebouw in oprichting bezocht, the Resource Centre for differently Abled.



Het is nu nog een ruwbouw maar het zou klaar moeten zijn in juli 2012. Het is een realisatie van Scad, gefinancieerd door Gorta (Ierland). Het gaat een centrum worden voor alle verschillende handicaps, in alle leeftijden. Er komt een entree met alle dokters, specialisten, een rehabilitatiegedeelte, klassen, internaat  voor de jongens en meisje, opleidingscentrum voor leerkrachten, etc. Enfin, gigantisch groot, maar het ziet er geweldig uit. Op de foto zie je Charles, onze man in Tirunelveli en de rechterhand van Cletus Babu, de CEO van Scad. Naast hem staat Vimelah, de manager, oftewel taaie tante van het guesthouse waarin we verblijven.

´s Middags zijn we gaan shoppen in Pothy´s, de ´Harrods´ van Tirunelveli. 10000000-en stofkes en sari´s. Het is een shop voor de locals, dus meer dan goedkoop. Maar een stofke kiezen voor iemand was onmogelijk, sorry Anja :)


Daarna een pracht van een Hindu tempel  uit de 17e eeuw bezocht in Tirunelveli. Normaal kom je er als toerist niet binnen, maar wij hadden het geluk om wel te mogen. En het was absoluut de moeite. Prachtig, sereen, reusachtig, met woorden niet te beschrijven. Je mag er niet fotograferen, dus deze ervaring is alleen voor ons. Wel een detailfoto van 1 van de torentjes. Deze zat vol aapjes, maar op de foto natuurlijk gene te zien.



Liefs,
Nicole en Sarah

1 opmerking:

  1. Allez, weer zeer veel uiteenlopende emoties op 1 dag als je het mij vraagt.. Leuke foto's, hopelijk ga je het beschermlensje in 1 van de zakjes vinden...... Morgen gaan jullie de Gypsies bezoeken, leuk om eens terug wat muziek van deze kanten te horen waarschijnlijk, ben zeer benieuwd hoe die mannen daar geraakt zijn met hun hoge stemmekes (grapje)
    Groetjes uit het winterse As...

    BeantwoordenVerwijderen